jälki2

 

Metsäjälki-PAJÄ

Palveluskoirakokeissa koira jäljestää ihmisen tekemää jälkeä. Jälki tehdään siten, että jäljentekijä, koiralle vieras henkilö, kävelee maastossa suunnitellun reitin ja jättää kävelyuralleen 6 jälkiesinettä, n. 10 cm pitkiä kuivia, radan tunnuksella merkittyjä oksanpätkiä.  Koiran täytyisi löytää nämä esineet. Ohjaaja kävelee jälkiosuuden koiransa kanssa kahdestaan, tuomari arvostelee vain aloituksen ja jäljelle lähdön suorituksesta.

Kokeeseen kuuluu jäljestämisen lisäksi tottelevaisuus sekä esine-etsintä.

 

Erikoisjälki- FH

FH on jäljestämiskoe, jossa koiran suoritus arvostellaan koko jäljestämisen ajan. Kokeessa ei ole tottelevaisuusosuutta. Jälki tehdään yleensä pellolle tai muuhun avoimeen maastoon.

Vammalan Palveluskoiraharrastajilla on aktiivinen jälkiharrastajien joukko. Koulutus tapahtuu pääsääntöisesti kurssimuotoisena ja niitä onkin toteutettu kaikentasoisille koirakoille.

Tarjoamme jäsenillemme koulutusta metsäjäljestä, erikoisjäljestä, sekä esine-etsinnästä.

Yhdistys järjestää myös erilaisia yksittäisiä koulutuspäiviä ja kokeita jäljestämisen tiimoilta. Jälkitreenien paikka vaihtelee sen mukaan, mihin koulutuksen aihe painottuu ja mistä olemme maastoluvat saaneet. 

VPKH:n lajikoordinaattori:

Sanna Laine, jalki.vpkh@gmail.com

jälki1

 

 

Follow us on

Kuva poistettu.